20 de maig de 2022

Flama del Canigó

La Flama del Canigó tornarà a Sant Cugat del Vallès la nit del 23 de juny per encendre la Foguera de Sant Joan a la plaça d’Octavià. Una rebuda de la flama que l’organitza anualment Òmnium Sant Cugat, que compta amb la col·laboració de diferents entitats locals, entre elles la Unió Ciclista Sant Cugat, i que s’ha presentat aquest 11 de juny al Xalet Negre.

La Unió Ciclista portarà la Flama fins al centre de Sant Cugat i allà es faran dues cercaviles que portaran la Flama fins a la plaça d’Octavià, una des de la plaça de l’U d’Octubre, encapçalada pels Diables, i l’altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d’Octavià s’encendrà el peveter i es farà l’acte oficial, que clourà amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco, i el cant de l’himne nacional de Catalunya.

Bastoners, Caparrotes, Castellers i Diables faran les seves actuacions, després que les sardanes hagin sonat i s’hagin ballat i s’encendrà la foguera.

La festa seguirà amb un sopar de carmanyola a la plaça, per al qual cal reservar taula contactant amb Òmnium Cultural a omnium@santcugat.cat o trucant al 935830874. Tot seguit, hi haurà revetlla popular amb l’Orquestra Gira-sol.

Abans de la revetlla, el dissabte, 22 de juny, a les 18.30 hores, es farà un taller per preparar els fanalets per portar la Flama del Canigó a les llars. Serà a les 18.30 hores a la plaça d’Octavià on, a més, Eva Tataret explicarà el conte de la Flama, mentre Pere Rovira el dibuixa.