04 de juliol de 2022

Història

Història

La Unió Ciclista Sant Cugat és un dels clubs més antics de Sant Cugat, amb més de 60 anys d’ història. Tot va començar el dia 8 de setembre de 1957 quan un grup d’aficionats al ciclisme van començar a parlar de fer un club a Can Cardona. Aquells esforçats de la ruta (anaven a treballar tots els dies a Barcelona en bicicleta) van crear la PEÑA CICLISTA QUIERO Y NO PUEDO.

El dia 22 de gener de 1960 es van presentar a la Federació Catalana de Ciclisme el documents per formalitzar la creació de la Penya. El dia 1 de juny de 1960 es va federar el nom actual de la Unió Ciclista Sant Cugat. Son més de 60 anys de recòrrer les carreteres de Catalunya i de portar el nom de Sant Cugat per marxes cicloturistes a tota Europa.

Al llarg de més de 25 anys s’ha celebrat el Trofeu Quimet Bell, una competició en la que han participat els socis del club de vàries generacions.

En l’actualitat La Unió Ciclista organitza cada temporada la Marxa Cicloturista Transcollserola amb més de 500 participants i 146 km de recorregut. També organitzem la Transcollserola de BTT amb un magnific recorregut pel Parc del Collserola i mes de 200 participants.